Ploome - Blogs
Sep
23

Rudens atspēriens - turpināšu tievēt

Rudens pienāk nemanot.
Šogad atkal tas pats - zeltainās lapas, maigā saulīte, jau mazliet vēsais vējš, kas mijas ar lietu, dubļiem, slapjiem lietussargiem un netīriem zābakiem.
Vārdu sakot, man nu galīgi nepatīk. Gribu vasaru atpakaļ. Vēl labāk - nevs atpakaļ, bet visu laiku, non-stop vasara! Pat mācīties un strādāt būtu prieks!

Vienu brīdi jau biju nolēmusi padoties ar visu savu tievēšanu un palikt pie tā, kas ir - malziet svārstīgajiem 59 kilogramiem.
Bet laimīgu un ne tik laimīgu apstākļu sakritības rezultātā nolēmu mazliet paturpināt, jo izskatās, ka mazliet samazināt to, ko ēdu un vairāk pakustēties nemaz nebūtu tik grūti.

Tātad - par apstākļiem.
Skolas sākumam ir daži labi bonusi - pirmkārt, katru dienu piespiedu kārtā nākas tipināt kājām palielus gabaliņus, jo sab.transports vēl līdz manām namdurvīm nav pievilkts. Tagad, ka vēl silts un dažreiz pat saulains, iespraužu ausīs mūziku un palēkdamās dodos savās gaitās, tā sajūta man patīk.

Tad vēl - lai nebūtu garlaicīgi - pieteicos kursos. Trīs reizes nedēļā trīs mēnešus ilgi pa stundiņai vakaros. Ir okei - pa pusstundu ātrā tempā var aiziet kājām (kamēr tīri sauss, to arī daru), plus mazāk laika sēdēšanai pie datora ar kaut ko graužamu.

Kāpēc lai man būtu garlaicīgi?
Nu tāpēc, ka Dārgais atkal ir prom uz ilgu laiku (nu jau mēnesi ir un vēl ilgāk būs) un man mazliet jau ir pārgājusi vēlēšanās vienai sēdēt un raudāt četrās sienās, tāpēc jāsāk kustēties uz priekšu.

Nākamais stimuls - nenormāls psiholoģiskais stress, kas pēdējā laikā no visām pusēm man uzbrūk. Diemžēl pašsajūtu un izskatu negulētas naktis un asaru straumes (piedodiet par atklātību) nu galīgi neuzlabo, taču dažreiz palīdz sapurināties un būt vislabākajai.

Manā gadījumā, galvenais ir uzķert to brīdi, kad kaut kāda vēlme ko radikāli mainīt parādās un sākt RĪKOTIES! Jo tā vēlme, ja viņu atstāj novārtā, tik pat ātri var arī pazust…

Nu jā, un pēdējais būtiskais apstāklis ir piespiedu “ekonomiskais režīms”, t.i. kad naudas nav tik daudz, lai varētu caurām dienām kaut ko gremot, bet jāpiedomā, kā lai budžetu saplāno un sadala pēc iespējas vērtīgi.

Nu lūk, tā jau otro dienu es esmu entuziasma pilna un pamazām virzos uz priekšu. Respektīvi - ēdu regulāri, pēc iespējas sakarīgi un daudzveidīgi, kā arī pieturos pie sava galvenā noslēpuma, kas man 10kg jau izkausēja - ĒDU MAZĀKĀM porcijām. Tagad gaidu, kad kuņģītis sāks aprast ar jauno porciju lielumu un neprasīs vairāk. Protams, svarīgs arī pietiekami liels ūdens daudzums.

Mērķis - vēl vismaz stabili trīs kilogrami nost ne vēlāk kā līdz Ziemassvētkiem, plakanāks vēderiņš, mazākas “jātnieka bikses” un vēl šis tas…
Līdzekļi - saprātīgs, sabalansēts uzturs, mērena fiziska slodze gan ikdienas aktivitātēs, gan pavingrošana mājās.

Posted in Idejas un Pārdomas, Diēta un Uzturs |

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.