Ploome - Blogs
Jan
29

Ģenerāltīrīšana

Šoreiz runāšu par sava mīļā organisma attīrīšanu.

Esmu pamanījusi, ka lielai daļai cilvēku augošā mēnesī palielinās apetīte, bet dilstošā rīšanas vēlme pāriet pati no sevis. Mēness fāzu ietekmi uz organismu noliegt nav iespējams - tā ir zinātniski pierādīta. Izskatās gan, ka nav daudz cilvēku, kas savā organismā ieklausās un šīs pārmaiņas piefiksē. Šis fakts mani iedvesmoja pamēģināt ko jaunu - ievērot atslodzes dienas pēc Mēness kalendāra. Tā kā tuvākā atslodze jāuzsāk tieši šonakt un tā ilgst tikai līdz rītdienas 13:03 dienā, domāju, ka pirmajai reizei nebūs grūti izturēt.

Vakar aptiekā iepirku arī gremošanas sistēmas tīrīšanas līdzekli - EcoColon. Tas ir dabīgs šķiedrvielu un labvēlīgo baktēriju maisījums, kas kā birstīte iztīra zarnas un uzlabo gremošanu. Atsauksmes lasītas dažādas, taču, pirms pati neesmu izmēģinājusi, nevaru to “reklamēt”.

Vakar pirms gulētiešanas iedzēru to pirmo reiz - puskarotīti izšķīdināju glāzē vēsa ūdens, izdzēru un pa virsu iedzēru vēl vienu glāzi ūdens. Viss, kā pēc pamācības. Šodien nekādas īpašas pārmaiņas no gremošanas sistēmas puses gan nemanīju un labi vien, ka tā - kā nekā bija jānoliek pēdējais ziemas eksāmens. Kas arī tika veiksmīgi izdarīts : )

Šodienas ēdienkarte:

  • Brokastis - pusīte vistas filejas ar linguini makaroniem, ļoti neliela porcija.
  • Otrās brokastis - našķi. Tā kā bija ilga vazāšanās bez normālas iespējas paēst, nācās vien iztikt ar diviem zefīriem un dažām marmelādēm (tie ir mani mīļākie saldumi), citādi laikam nokritu ģībonī.
  • Pirms pusdienām atkal izdzēru EcoColon tādā pašā veidā kā vakar vakarā.
  • Pusdienas - bļodiņa tomātu zupas.
  • Launags - vēl viena bļodiņa tomātu zupas - nu garšo man viņa.
  • Vakariņas - sarkanais greipfrūts, noskaņoju sevi uz atslodzi. Ja vakars būs garš, gan jau dabūšu arī vieglas naksniņas.

Uz nakti atkal plānoju iedzert “tīrīšanas līdzekli” un rīt no rīta iztikt tikai ar to un zāļu tēju ar medu. Redzēsim, kā man izdosies!

Ak jā - padoms un atgādinājums no manas puses gan tām, kas tievē, gan tām, kas vienkārši ietur (vai vismaz cenšas) veselīgu dzīvesveidu - neaizmirstiet DZERT! Vismaz divi litri šķidruma dienā, neskaitot zupas, kafiju un limonādes! Tagad ziemā man pašai ar piespiešanos sanāk izdzert tik daudz vēsa ūdens, tāpēc esmu pārgājusi uz zāļu tējām - silti, veselīgi un, ticiet man, arī ļoti garšīgi. Ja vēl pieliek mazliet medus - mmm… neviens vīruss negribēs jums pieķerties!

Posted in Idejas un Pārdomas, Diēta un Uzturs |

One Response

  1. Esteriite Says:

    Es ne ieturu veselīgu dzīvesveidu (diemžēl)ne tieveeju, bet gribēju tev pastāstīt manas mīļākās zāļu tējas recepti.
    kad mamma jau gulj man patiik pa vakariem ieliist gultaa un mieriigi padzerot teeju iegrimt kādā labaa graamataa :)

    taatad.
    Pa priekshu jāuztaisa liepziedu tēja (man ir pašu vākta, bet arī veikalā var dabūt kko tamlīdzīgu) un tad kad tā ir labi kārtīgi ievilkusies klāt jāpiegāž labi daudz upeņu ievārijuma.. medzu pielikt arii nedaudz aveni. tam ir triis plusi - tēja uzreiz ir dzeramā siltumā, cukurs nav vajadzīgs un protams tas ir veseliigi un garshiigi :)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.