Ploome - Blogs

Priekšvēsture

Te nu es esmu.
21 gadu veca, dzīvoju Rīgā, mācos, ik pa laikam strādāju, atpūšos un dzīvoju līdzīgi kā lielākā daļa no jums.
Laipni lūgti manā diētas un sporta dienasgrāmatā, kur cenšos regulāri atstāstīt to svarīgāko šajās jomās, kas ar mani notiek.

Mazliet vairāk par mani:
Bērnībā biju gauži tievs bērniņš, viens no tiem, kuriem tantes un onkuļi jautā “Meitenīt, tevi mājās baro arī?”
Pilnīga caurbira, kas varēja ēst visu, ko kārojas; un man kārojās ēst daudz!

Diemžēl ar sportošanu neaizrāvos - vēlēšanās bija, taču veselības stāvoklis tāds neatbilstošs - tad sareibst galva, tad aizdusa vai sirds par daudz satrakojas. Tā nu visus skolas gadus nodzīvoju ar atbrīvojumu no sporta. Figūru gan tas nekādi neietekmēja, varbūt tikai ļāva “ieskrieties” iedzimtībai - jau pusaudzes gados parādījās celulīts uz tievajām ciskām.

Visu apzināto dzīves laiku esmu svērusi 54-56 kilogramus - tos pašus, pie kuriem ļoti, ļoti tagad gribētu atgriezties.

Kad pabeidzu skolu, sports vairs nebija piespiedu kārtā un varēju darīt to, kas patīk, vismaz iespēju robežās - daudz braukt ar divriteni, pirms pusotra gada pusgadu divreiz nedēļā gāju uz kalanētikas nodarbībām, bet tie arī bija mani vienīgie regulārie treniņi visu gadu laikā.

2005.gada oktobrī izvēlējos to liktenīgo soli, kādēļ tagad vispār rakstu. Sāku lietot orālo kontracepciju. Protams, zināmi plusi tam visam bija, vismaz to 7-8 mēnešu laikā, kad lietoju zāles.
Taču sekas ir redzamas vēl tagad - manu 54 kilogramu vietā palēnām pamazām, un pie tam gandrīz nemanot, uzradās 69 kilogrami. Tātad, plus 15 kg, vidēji pa vienam kilogramam klāt katru mēnesi, līdz ķēros pie idejas par sportošanu.

Pati ideja ar dažām neregulārām nodarbībām atnāca jau 2006.gada vasarā, taču tikai decembrī sāku ķerties pie nopietnāka darba. Un tagad, martā - vēl nopietnāka, turklāt, pastāstot un parādot to arī citiem. Kas zin, varbūt mani panākumi/neveiksmes iedvesmos vēl kādu…

Tātad - ir 7.marts un esmu bruņojusies ar treniņu programmu, nelieliem diētas ierobežojumiem, gaiši zilu plānotāju ādas vākos, kurā pierakstīt savus veikumus, un cēlu mērķi, kura sasniegšanai visi ir laipni aicināti sekot līdzi!